Tjek dit vandforbrug

 

Vi er alle blevet bedre til at spare på vandet, men det er vigtigt fortsat at være opmærksom på egne vaner og vandinstallationer. Tjek jævnligt om der er utætte vandinstallationer på ejendommen.
Aflæs vandmåleren om aftenen, når alle i huset er gået i seng, og ingen bruger vand. Aflæs vandmåleren igen om morgenen, før nogen bruger vand. Er aflæsningen om morgenen forskellig fra aflæsningen om aftenen tyder det på, at der er en utæthed i vandinstallationerne, som skal udbedres. Man bør i samarbejde med en autoriserede VVS-installatør gennemgå alle vandinstallationer.
En utæt vandledning f.eks. under gulv, som får lov at løbe i månedsvis uden at blive opdaget, er en dyr affære. Aflæs derfor din vandmåler mindst en gang månedligt og undgå ubehagelige overraskelser, når vandregningen kommer.

Hvad koster det, når en vandhane drypper eller et toilet løber?

Vandhane: 
Langsomt dryp        7 m3/år
Hurtige dryp          30 m3/år
Løber konstant     100 m3/år

Toilet: 
Løber, så det er svært at se                100 m3/år
Løber, så det kan ses                         200 m3/år
Løber, så der er uro på overfladen       400 m3/år

Lækager:
Man har selv som forbruger et ansvar for lækager - uanset om de er i synlige eller skjulte installationer.
Jævnfør gældende lovgivning fra
www.skat.dk er man forpligtet til selv mindst at hæfte for en selvrisisko på 300 m3 + ens normalforbrug (gennemsnitligt forbrug i en periode på 3 år).
Eventuel godskrivning af statsafgiften (udover ovenstående mængde i selvrisiko) kan kun ske efter forudgående godkendelse af bestyrelsen på Haarby Vandværk samt derefter gennemgang og påtegning af statsaut. revisor E.Y. Odense.

Spildevandsafgift:
På stort set alle adresser i Haarby skal man også betale for spildevandshåndtering. Dette faktureres fra Assens Forsyning. (Der findes kun få adresser, som ikke er koblet på offentlig kloak). Ved lækager, vandspild etc vil der således foruden  merpris på vandforbrug formodentlig også komme en extraregning fra Assens Forsyning for at have håndteret det mere vand i kloakken. 

Rettidig omhu - Lad små problemer forblive små:
Derfor med vandspild, lækager og lign gælder rettidig omhu og eventuelle problemer bør der tages hånd om i opløbet - dermed forbliver små problemer små og er lettere at håndtere.

Til gavn for både miljøet og forbrugerens pengepung!